Вијетнамски PC модер Nhenhopach прије неколико дана јавности је представио јединствени PlayStation 5 с воденим хлађењем, а све је упаковао у модерни дизајн који је ову конзолу учинио још атрактивнијом и више „гамерском“.

Nhenhopach је PlayStation 5 раставио до најситнијих детаља, а онда је постојећи систем хлађења замијенио с воденим гдје је осим ‘посла с пластиком’ било пуно више послла око тога да систем функционише.

У тимелапсе видеу којег је објавио на свом каналу Nhenhopach је објавио читав процес инсталације воденог хлађења, али и прављења кутије PlayStation 5 конзоле која је била неопходна како би се упаковало водено хлађење.

Иако се ради о пројекту који је јединствен, вијетнамски PC модер је најавио и могућу продају ових модификованих конзола, уколико му то дозволи PlayStation, али је чињеница да ће она коштати много више од актуелне цијене од 400 долара.

Осим што је конзолу надоградио воденим хлађење, овај модер је у њу уградио и RGB лед освјетљење које даје један посебан угођај приликом самог гледања, док је воденим хлађењем постигао бољи рад процесора и тиши рад конзоле.