Уважени суграђани,

Као одговоран човјек и начелник у служби грађана, желим да вам овим путем одговорим на питања која су у име дијела грађана наше општине поставили моји политички противници на својим интернет страницама.

Сматрам да сви становници наше општине имају право и прилику да бирају и да буду бирани како на локалним тако и на општим изборима. То су демократске тековине које су на нашим просторима заживјеле захваљујући политичкој борби Српске демократске странке.

15.Једна у низу „слика и прилика“ владавине одлазећег начелника Општине, господина Милована Бјелице, је однос према Спомен соби у Сокоцу!!

Човјек који на сва звона истиче и велича свој улогу 90-тих, дозволио је да ова установа, која чува успомене на пале у Одбрамбено-отаџбинском рату, буде запуштена!!

И поред силног вишка запослених у Општини, Спомен соба је закључана, нема радника који би је одржавао, унаприједио и учинио доступном за посјетиоце, што је суштина њеног постојања.

Како не доноси јефтине политичке поене, а захтјева стални ангажман, она је препуштена забораву, што тешко пада сродницима погинулих бораца, због чега се са правом жале.

Данашње питање гласи:

Зашто сте допустили да Спомен соба у Сокоцу буде запуштене, зашто је недоступна за посјетиоце и због чега је такав однос према палим за нашу слободу и Републику Српску?

О томе шта и колико је учињено за културу сјећања и на његовање тековина одбрамбено-отаџбинског рата ја не морам да подсјећам никога у Сокоцу.

Сигуран сам да резултате напора и иницијатива које смо проводили током свих ових година могу да виде сви који то желе да виде. Сви ми добро знамо да су у манастиру Соколица умјесто фресака исписана имена наших јунака.

Фото: Драган Р.

Знамо и да смо након силних напора успјели да се изборимо за уређење Војничког спомен гробља Мали Зејтилник и цркве Св. Петке на њему.

У Сокоцу су у већини мјесних заједницама подигнута спомен обиљежја или спомен чесме. Док неки градови и општине и даље немају ни централно ни никакво спомен обиљежје борцима Војске Републике Српске.

Спомен соба је основана да чува успомену и предмете до изградње за то предвиђеног простора.

Важан дио будуће Градске куће је управо простор Спомен собе. Са и више него довољно простора за додатне материјале и предмете, као и дигитални визуелни садржај.