Фото: Катера

Инспектори Одјељења за инспекцијске послове града Источно Сарајево од јутрос врше појачане контроле поштовања епидемиолошких мјера, које је, с циљем спречавања ширења вируса корона, прописао Републички штаб за ванредне ситуације, речено је Срни у Градској управи.

У Градској управи кажу да ће инспектори наредних дана, нарочито током предстојећег викенда, вршити спровођење закључака Градског штаба за ванредне ситуације о појачаним контролама у угоститељским и другим јавним објектима на подручју Источног Сарајева.

Из Одјељења за инспекцијске послове раније је саопштено да ће инспектори од данас, у сарадњи са припадницима Полицијске управе Источног Сарајева и представницима Комуналне општинске полиције вршити, свакодневне контроле спровођења прописаних мјера у угоститељским објектима, али и другим јавним мјестима на којима је могуће окупљање већег броја грађана.

Власницима угоститељских објеката у којима буде евидентирано кршење мјера у вези са дозвољеним бројем лица која бораве у објекту, дезинфекцијом, ношењем маски и прописаном дистанцом, биће одређене ригорозне казне, наводи се у саопштењу.

Контроле ће бити појачане нарочито у општинама Источно Ново Сарајево, Источна Илиџа и Пале, те на простору Јахорине.

Из Одјељења за инспекцијске послове града Источно Сарајево упутили су молбу угоститељима да поштују мјере у вези са бројем лица која могу да бораве у објекту, да обезбиједе неопходну физичку дистанцу између тих лица, да врше редовну дезинфекцију, те контролу ношења заштитних маски.