Лидер Демократског фронта Андрија Мандић и председник Изборног штаба коалиције “За будућност Никшића” прогласио је победу на изборима, а затим је реч дао Марку Ковачевићу, најављујући га као будућег градоначелника.

– Ова два месеца је само мали део борбе коју су још наши родитељи започели. Победили смо ДПС и вечерас га послали у прошлост. Част ми је што сам био носилац листе ових дивних људи. Ја се тих људи нећу одрећи, већ ћу остати уз ову коалицију – рекао је Ковачевић.

Марко Ковачевић, рођен у Никшићу 9. мај 1988. године, српски је политичар из Црне Горе, садашњи посланик у Скупштини Црне Горе од 23. септембра 2020. године и гласноговорник Нове српске демократије (НСД).

Дипломирао је на Правном факултету Универзитета Црне Горе.

За време протеста у Црној Гори 2019—2020. ухапшен је након што је држао српску тробојску на степеништу Саборне цркве у Никшићу.

Ковачевић је добио 22. место на изборној листи коалиције За будућност Црне Горе за парламентарне изборе 2020. и изабран је за посланика у Скупштини Црне Горе. По потврђивању посланичког мандата, Ковачевић је изабран за председника Законодавног одбора, члана Одбора за просвету, науку, културу и спорт и члана Одбора за антикорупцију.

Изабран је за носиоца листе коалиције За будућност Никшића (ДФ-СНП) на локалним изборима 2021. године у Никшићу као кандидат коалиције за градоначелника.