Један од лидера Демократског фронта (ДФ) Милан Кнежевић рекао је вечерас да у том политичком савезу очекују позив црногорског премијера Здравка Кривокапића како би почели преговоре о изласку из парламентарне кризе и кризе у Влади.

Кнежевић за ТВ Вијести није директно одговорио да ли ће ДФ тражити реконструкцију Владе након никшићких избора, али је поручио да су и даље најјачи субјект у власти.

Он је оптужио Кривокапића за то што је Демократска партија социјалиста остварила добар резултат на јучерашњим изборима.

„Мислим да је Кривокапић схватио да су ови избори показали да је његова влада у ових сто дана успјела да помогне ДПС-у да оствари добар изборни резултат, свидјело се то некоме или не, али показао је и колику снагу има код грађана Никшића, јер је у коалицији са господином (Алексом) Бечићем освојио мањи број гласова него коалиција окупљења око ДФ-а“, рекао је Кнежевић.

Према његовој оцјени, Кривокапићу је сада јасно да мора да отпочне разговоре ако жели да стабилизује и парламентарну већину и Владу.

Очекујем да ће, уколико има одговорности, врло брзо упутити позив и да ћемо врло брзо почети да се договарамо како да се изађе из парламентарне кризе и кризе у Влади“, рекао је Кнежевић.