Премијер Црне Горе Здравко Кривокапић прихватио је могућност разговора о реконструкцији црногорске Владе, која је формирана 4. децембра.

Он је, након дводневних разговора са лидерима Демократскоф фронта (ДФ) Андријом Мандићем и Миланом Кнежевићем који траже реконсутрукцију Владе, казао да су они потврдили да су заинтересовани да Влада опстане четири године.

„Ја сам као премијер прихватио да причамо о реконструкцији Владе у границама које су прихватљиве, природне и које могу утицати на то да Влада буде ефикаснија, да доноси брже одлуке, у сарадњи са парламентом“, рекао је Кривокапић.

Казао је да је култура дијалога мера демократије, те да ћечешће организоватисастанке који могу бити корисни и датијасне поруке и сугестије.

Кривокапић је на парламентарним изборима 30. августа, на којима је након 30 година Демократска партија социјалиста отишла у опозицију, био носилац листе око ДФ-а али се у међувремену од њих дистанцирао и приближио Демократама Алексе Бечића и УРА Дритана Абазовића.

ДФ је највећи критичар у парламенту Кривокапићеве Владе коју чини 12 министара, највећим дијелом до наименовања непознатих црногорској јавности. Већина их је блиска Српској православнопј цркви као и сам премијер.

На локалним изборима у Никшићу премијер је подржао коалицију око Демократа у којој је учествовала и група градјана коју је предводила његова саветница. Та група је имала и подршку епископа аминистратора Митрополије црногорско приморске Јоаникија.