Тениско чудо од дјетета Теа Ковачевић по други пут узастопно освојила је престижни турнир “Rafa Nadal Tournament Ten-Pro Global” у својој У-11 категорији. Тенисерка из Градишке још једном је одушевила свијет, те на Мајорци показала да је тренутно најталентованија дјевојчица на свијету.

Теа која је добила специјалну позивницу за овај турнир након што је прошле године исписала историју овог турнира освојивши два пехара (У-10, У-11) у финалу је савладала Фарах Јансен која је чланица академије Ким Клајстер, прослављене белгијске тенисерке, преносе Независне.

Славила је са убједљивих 6:2, 6:0 и тако одбранила наслов у спортском комплексу Рафине академије. Ову побједу посветила је дјеци са Дауновим синдромом.

Занимљиво је да је Теа исту противницу побиједила прошле године у финалу турнира “Paris Bowl”. У финале је ушла након тријумфа над Индијком Албинај Белаји (6:2, 7:6).

Теа Ковачевић је захваљујући сјајним играма у Паризу и на Мајорки 2020. завршила на првом мјесту ранг-листе (10, 11) Тен-Про Глобал јуниорске конкуренције.