У Основној школи „Соколац“ током ове седмице, од 17. до 19. марта, вршена је евиденција дјеце дорасле за упис у први разред основне школе. У први разред уписују се дјеца која закључно са 31.8. текуће године навршавају шест година. На захтјев родитеља, у први разред могу бити уписана и дјеца која до краја текуће године навршавају шест година, уколико комисија за упис процијени да је дијете спремно за полазак у школу. У први разред уписује се и дијете старије од шест година које до тада, због објективних разлога, није било уписано у школу.

Директор ове школске установе Ђорђе Рајић казао је да је у току ова три дана пријављено 75 првачића, те да тај број није коначан.

– Очекујемо да ће до почетка школске године број првачића бити нешто већи с обзиром на то да се у августу организује и други уписни рок. Термини тестирања и доласка ученика и родитеља у школу још нису познати, али чим се утврде, биће благовремено обајављени – истакао је Рајић.

Он је додао да се, због епидемиолошке ситуације изазване вирусом корона, ове године евидентирање дјеце обављало искључиво телефонским путем.

Рођена 28. августа 1989. године у Зеници. Основну школу и гимназију завршила у Сокоцу. Дипломирала је Новинарство 2013. године на Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву. У ЈП "Инфо центар" Соколац запослена од 2015. године. Тренутно обавља функцију главног и одговорног уредника.