Четврта сезона Програма бесплатног скијања на Јахорини за дјецу са подручја општине Соколац током које је подијељено 2.293 ски-пасова завршена је данас, рекао је Срни главни координатор програма за општину Соколац Драган Реновица.

Реновица је захвалио Олимпијском центру „Јахорина“ што је обезбиједио бесплатне ски-пасове, општини Соколац за трошкове превоза и 51 координатору четврте сезоне који су помогли успјешној реализацији пројекта.

Он је истакао да су дјеца која су учестовала у бесплатном скијању добрим понашањем на планини током претходна три мјесеца такође допринијели да све протекне у најбољем реду.

Према његовим ријечима, током претходне четири сезоне Програма бесплатног скијања дјеци са подручја општине Соколац подијељена су укупно 8.733 ски-паса, што довољно говори о значају пројекта за дјецу ове локалне заједнице.

– Без обзира на епидемиолошку ситуацију, Програм бесплатног скијања је успјешно реализован у 48 ски-тура у којима смо подијелили 2.293 скипасова и имали одличну сарадњу са Олимпијским центром `Јахорина` – навео је Реновица.

Он је додао да се, ако се узме у обзир да је цијена једног ски паса 50 КМ, лако може закључити колики је значај Програма бесплатног скијања за дјецу и родитеље са подручја ове општине.

Реновица је подсјетио да је Програм бесплатног скијања за дјецу са подручја Сокоца почео 8. јануара и да је реализован захваљујући споразуму Олимпијског центра „Јахорина“ и општине Соколац.