– Представници власти у Републици Српској би требало да се угледају на челнике Србије на челу са предсједником Александром Вучићем, јер се показало како одговорна држава брине о здрављу својих грађана кроз набавку преко потребних вакцина против КОВИД-19 – истакао је замјеник предсједника СДС др Радо Савић.

„Нажалост, политичари који воде Српску, назови државници, сем што ките хармоникаше по свијетским метрополама једино што су показали јесте да нису у стању да земљи обезбиједе чак ни квалитетне међународне контакте. У Републици Српској нема ни улагања ни инвестиција и за то нам не може бити крив нико други него ми сами“, појаснио је Савић.

У разговору за српски портал “Вести”, Савић упозорава и на све већи број обољелих од КОВИД-19 вируса у овој општини, али и истиче велику захвалност дијаспори која ни у овим тешким временима није заборавила свој завичај, па је донирала потребну медицинску опрему и материјал како би грађани који живе у Лопарама што безболније прошли кроз ову пандемију.

„Вакцинација на подручју наше општине је започела и у првом кругу су вакцинисани у Србији здравствени радници Дома здравља Лопаре, а овдје код нас посредством нашег Института за јавно здравство и Дома здравља Лопаре, кренула је вакцинација и вакцинисани су штићеници домова за стара и изнемогла лица, као и најугроженија лица“. појаснио је Савић.

Он каже да предстоји и то веома брзо, и вакцинација старије популације.

„Оно што ме посебно охрабрује и радује јесте да је заинтересованост становништва за вакцинацију висока и оно што је још важније је да нам вакцине буду пристизале на вријеме да би у потпуности могли обавити тај посао“, закључио је Савић, саопштено је из СДС-а.