Фото: Ј.Ћајић

Сутра са почетком у дванаест часова биће одржана конференција за медије на којој ће бити представљени представници наше општине на музичком дјечијем такмичењу „Ритам Европе“. Конференција за медије биће одржана у сали за сједнице Скупштине општине Соколац, а на њој ће присуствовати директор телевизијског програма „Ритам Европе“ Игор Карадаревић, начелник општине Соколац Милован Бјелица и представнице општине на овом такмичењу Маријана Грујић, Анђела Симић и Сара Тошић.

Ово такмичење осмишљено је као Евровизија за младе, градови и општине Републике Српске представљаће на овој манифестацији неку од земаља Европе, а такмичари ће пјевати на различитим европским језицима. Програм “Ритам Европе” биће емитован уживо на РТРС-у. Побједник такмичења ће бити одабран комбинацијом гласова стручног жирија, жирија градова и општина учесника телевизијског програма “Ритам Европе ” и гледалаца који гласају путем СМС-а.

Процес припрема дјеце за телевизијски пренос траје 6 мјесеци у току којих се дјеца обучавају с телевизијским тимовима “Ритма Европе” да у телевизијском преносу представе додјељену земљу Европе.

Рођена у Сарајеву 1987. године. Основно и средње образовање стекла у Сокоцу. Студије новинарства завршила на Филозофском факултету на Палама 2011. године. Новинарску каријеру започела 2012. у ЈП „Инфо Центар“ Соколац у коме задржала до 2014. године. Од јуна 2014. обавља послове самосталног стручног сарадника за односе са јавношћу у кабинету начелника општине Соколац.