У Дому здравља Пале сутра ће почети имунизација против вируса корона становника старијих од 65 година вакцином “астра зенека”.

Начелник општине Пале Бошко Југовић, који је и командант Штаба за ванредне ситуације, рекао је Срни да на располагању имају 125 доза вакцине “астра зенека”, те да грађани често имају дилему коју да користе.

– Вакцине се чувају на правилан начин и испоштоваћемо све спискове за вакцинисање. У уторак смо потрошили 100 вакцина `фајзер`, а у наредном периоду очекујемо сљедећу пошиљку. Процес имунизације грађана који су се пријавили по приоритетним групама биће организован по позиву из тимова породичне медицине – навео је Југовић.

Према његовим ријечима, вакцинисани су здравствени радници Дома здравља, те корисници и запослени Дома за старија лица “Натура”, односно 250 становника, не узимајући у обзиром оне који су вакцину примили у Србији.

Југовић је напоменуо да се вакцинација врши у просторијама Дома здравља Пале у посебним просторијама уз поштовање свих препоручених мјера.