Став Грчке да не признаје независност Косова је добро познат и остаје непромијењен, изјавио је амбасадор Грчке у Србији Јоргос Ђакофотакис.

Он је тако покоментарисао очекивања аналитичара спољне политике Дејвид Филипса и Данијела Сервера да ће Грчка промијенити став и вјероватно признати Косово.

– У принципу не коментаришемо мишљења аналитичара, Грчки став о непризнавању Косова је добро познат и остаје непромијењен – наводи се у писаном одговору Ђакофотакис који је Тањугу прослиједила његова прес служба.

Филипс и Данијел Сервер изјавили за су за РТВ Дукађини да не очекују да ће пет земаља Европске уније које нису признале Косово промијенти своје ставове, осим Грчке.

– Грчка ће врло вјероватно признати Косово. Зид који је створен тиме што пет земаља није признало Косово ускоро ће почети да се руши, када Грчка или нека друга земља одлучи да призна Косово – рекао је Филипс.

Филипс и Сервер такође сматрају да би ставове пет земаља чланица ЕУ требало видјети послије окончања дијалога Београда и Приштине.