Предсједник Србије Александар Вучић рекао је данас да је Србија увијек на располагању Републици Српској и да је спремна да помогне, те да ће са Српском подијелити све вакцине за које добије дозволу за извоз.

Предсједник Србије уручио је данас 10.000 доза Астра Зенека вакцина за Републику Српску, а донацију је преузео српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик. За 15 дана биће испоручено још 10.000 доза Астра Зенеке, док ће руска вакцина Спутњик бити обезбијеђена када буде направљена у Торлаку.

Вучић о Додик претходно су обишли су Институт за вирусологију и серуме Торлак у Београду.

Вучић је погледао компоненту за руску вакцину Спутњик која ће се производити у Србији.

Вучић је током обиласка рекао да би капацитети Торлака требало додатно да се повећају и напоменуо да ће сутра бити одржан велики састанак на коме ће бити ријечи о томе.

Он је затажио да састанку присуствују и експерти за вакцине.

– И Кинези и Руси су били одушевљени када су видјели опрему овдје, иако су многи хтјели да униште Торлак – рекао је Вучић.

Вучић и Додик упознати су са шемом рада и потребама Института.

– За неколико мјесеци ћемо производити и супстанцу и течност и тада ћемо тек бити независна земља – рекао је Вучић, коме је за успомену поклоњена једна бочица са компонентом Спутњика, који ће се производити на Институту.

Вучић је рекао да је здравство међу четири стуба озбиљне и моћне државе.