Скупштина општине Хан Пијесак усвојила је данас ребаланс буџета за ову годину од 4.345.119 КМ, чиме је извршено усклађивање буџетских средстава и буџетских издатака на вишем нивоу за износ од 700.333 КМ.

Једногласно су усвојене тачке дневног реда важне за становнике општине Хан Пијесак, чији је предлагач начелник Слободан Ђурић, а које се односе на усвајање програма суфинансирања пројеката замјене фасада и кровова, програма подстицаја пољопривреди и одлуке о помоћи пензионерима.

Општински парламент прихватио је одлуку о условима и начину расподјеле средства пензионерима на подручју општине у овој години предвиђених ребалансом од 70.000 КМ.

Од ових средстава, општинском Удружењу пензионера биће додијељено 8.000 КМ, а за једнократне помоћи за огрев пензионерима са ниским пензијама планирано је 62.000 КМ.

Одборници су прихватили извјештај о организовању и спровођењу избора за чланове савјета мјесних заједница, који су бирани непосредним тајним гласањем.

На данашњој сједници усвојена је одлука о општинским административним таксама, којом се прописује и уређује наплата општинске административне таксе за списе и радње у управним и другим стварима у поступку код органа локалне управе.