Имунизација грађана Источне Илиџе и Источног Новог Сарајева наставља се и наредне седмице, када би требало да буде вакцинисано 190 лица старијих од 65 година вакцином против вируса корона произвођача „Астра Зенека“, изјавио је Срни координатор тима за спровођење вакцинације у Дому здравља Источно Сарајево Данко Васиљевић.

Васиљевић је рекао да би у понедјељак, 26. априла, у просторијама Матичне библиотеке у Источном Сарајеву требало да буде вакцинисано 100 старијих лица, а у сриједу, 28. априла, још 90.

Према његовим ријечима, за уторак, 27. април, планирана је ревакцинација вакцином „фајзер“ 96 корисника Дома за старија лица Источно Сарајево.

Говорећи о епидемиолошкој ситуацији у вези са вирусом корона на подручју општина Источно Ново Сарајево и Источна Илиџа, Васиљевић је навео да је она много боља у односу на претходни период.

„Имамо мањи број нових случајева, а такође и мањи број прегледа у ковид амбуланти“, рекао је Васиљевић.

Васиљевић је нагласио да још није постигнут колективни имунитет, тако да се епидемиолошка ситуација може лако погоршати уколико се грађани не придржавају мјера које су донијеле надлежне институције у Републици Српској.

Имунизација грађана у Матичној библиотеци почеће у 9.00 часова.