Фото: Туристичка организација Трново

Начелник општине Трново Драгомир Гаговић потписао је данас уговоре о стипендирању четворо спортиста са подручја ове општине.

Стипендије у висини од 150 КМ, које ће бити финансиране из буџета општине, добили су Анђела Веселиновић, Виктор Милић, Вук Дивљан и Ђуро Драговић.

Гаговић је рекао да Општина Трново улаже максималне напоре како би помогла рад ових спортиста.

Анђела Веселиновић је џудисткиња Џудо клуба „Фамос“ из Источне Илиџе и до сада је остварила запажене резултате. Прошле године је у категорији до 52 кг постигла треће мјесто на Првенству Републике Српске за сениоре, треће мјесто на Првенству Републике Српске за јуниоре, прво мјесто на Првенству РС за кадете, два трећа мјеста на Првенству БиХ за сениоре, друго мјесто на Првенству БиХ за јуниоре и прво мјесто на Првенству БиХ за кадете. Изабрана је више пута за перспективног спортисту града Источно Сарајево.

Виктор Милић, кик-боксер клуба „Куле“ из Трнова у досадашњој каријери освојио је велики број медаља са домаћих и међународних такмичења. Вишеструки је првак Републике Српске и БиХ, првак Србије, побједник бројних међунардних такмичења, више пута изабран за перспективног спортисту општине. У 2020. години постигао је сљедеће резултате: Првак Републике Српске, првак Србије, златна медаља са Гран При БиХ и сребрена медаља са Међународног такмичења у Јагодини, а недавно је освојио и златну медаљу на Међународном турниру „Трофеј Београда“ у категорији старији јуниори до 57 кг.

Џудиста “Рандорија” Вук Дивљан је током 2020. године постигао завидне резултате. Прво мјесто на Првенству Републике Српске за млађе сениоре и друго мјесто на Првенству БиХ за млађе сениоре, друго мјесто на Првенству Републике Српске за сениоре, прво мјесто на Првенству БиХ за сениоре, прво мјесто на Првенству РС за јуниоре, прво мјесто на Првенству БиХ за јуниоре. Успјешно наставља са побједама и титулама. Постао је првак Републике Српске за млађе сениоре, а на одржаном Првенству Босне и Херцеговине у марту ове године освојио је златну медаљу у категорији до 73 кг и тиме постао првак Босне и Херцеговине за млађе сениоре (У23) и показао да је најбољи у БиХ у свом узрасту.

Футсалер клуба КМФ „Жељезница“ из Трнова Ђуро Драговић, као успјешан голман дао је највећи допринос уласку клуба у Прву футсал лигу Републике Српске.

Наченик општине Драгомир Гаговић пожелио је спортистима да наставе низати успјехе како на радост клуба, тако и општине.