Са циљем да млађим нараштајима пренесу радост Васкрса, чланови Удружења „Свети Василије Острошки“ Соколац, данас су у сарадњи са Црквеном општином Соколац, организовали „Васкршњу туцијаду“ и такмичење у бојењу васкршњих јаја. Дјеци је приређено незаборавно дружење, а најкреативнији су добили и симболичне награде.

За најтврђе јаје борило се 23 учесника. Власник најиздржљивијег васкршњег јајета је Александар Калкан, а иза њега био је Матија Пајић.

У фарбању и украшавању васкршњих јаја учествовало је 12 учесника, а власници три најљепша су Васил Војиновић, Ана Газија и Василије Мијатовић.

Награде и тутуле мање су битне од радости и дјечијег смијеха који се данас орио портом цркве Светог пророка Илије у Сокоцу. Из Удружења „Свети Василије Острошки“ казали су да је ово почетак једне лијепе традиције.

Рођена 3. јула 1988. године у Сарајеву. Основну и средњу школу завршила у Сокоцу. Године 2015. дипломирала на Филозофском факултету на Палама, одсјек Журналистика, те стекла звање дипломирани новинар. Од 2016. године запослена као новинар у "Инфо центру" Соколац.