Председник Србије Александар Вучић гостује у емисији Ново јутро на ТВ Пинк.

Вучић прича о најактуелнијим дешавањима у Србији и најважнијим питањима које се тичу наше земље и ситуације у њој.

Инсталирајте нашу иОС или Андроид апликацију – Објектив.рс

– Данас сам дошао да саопштим много важних одлука нашим грађанима, поносан сам на договор који смо постигли са ЕУ – рекао је он.

Председник је истакао значај инфраструктурних пројеката који су започети и урађени.

– Ускоро би требало да почнемо да радимо Београд-Зрењанин – рекао је председник на почетку гостовања.

– Србија добија другачији изглед, за 10 месеци најкасније моћи ћемо да се возимо Београд – Нови Сад пола сата – рекао је Вучић.

Он је навео да сутра креће исплата државне помоћи пензионерима.

– Добро је да Фискални савет постоји, они кажу немојте да повећавате плате и пензије, међутим, каже господин Петровић да ће да скочи јавни дуг. Хоћу да кажем грађанима, ми смо када сам постао председник владе, стопа јавног дуга је била око 77-78 у неком тренутку 79, успели смо да спустимо на 52,5 одсто. Немачка има стопу јавног дуга од преко 85,5 одсто, Грчка 220 одсто, Шпанија 120, Француска 118 одсто, Црна Гора 105 одсто. Хрватска и Словенија преко 83-4. Ми смо испод 60, 58-58,5, верујемо да ћемо држати испод 60 до краја године – рекао је председник.

Водимо рачуна да не повећавамо стопу јавног дуга, истакао је Вучић.

– До касно сам се синоћ констутовао са председницом владе и министром финансија, пошто не можемо да доносимо негативне дискриминационе мере за оне који неће да се вакцинишу, али смо размишљали како да наградимо људе који су показали одговорност, донели смо одлуку да дамо додатну финансијску помоћ за људе који су се вакцинисали. Сви са више од 16 година који су примили једну или две дозе до сада, или је приме до 31. маја добиће додатне 3.000 од државе – рекао је он.