На адресу портала ,,Соколац-срце Романије” стигло је саопштење ЛАГ “Деветак”, удружења представника јавног, приватног и цивилног сектора које покрива подручје општина Хан Пијесак, Соколац и Рогатица. Саопштење преносимо у цијелости и без измјена:

,,Пројекат ‘’Унапређење социјалних услуга кроз јачање невладиних организација у Босни и Херцеговини ‘’ реализује CARE International Сарајево уз финансијску подршку Аустријске Развојне Агенције. Један од пројектних циљева се односи и на подршку спровођења заговарачких кампања које се покрећу од стране и НВО-а међу којима је и удружење жена ”Маја” из Братунца.

Удружење жена ”МАЈА” Кравица у партнерству са организацијама ‘’Женска иницијатива ‘’ COD Луна’’ Рудо, Удружење грађана „Будућност“ Модрича, Удружење грађана ‘’Отахарин’’ Бијељина и Локална акциона група ‘’Деветак’’ Рогатица, Хан Пијесак, Соколац започело је 01.02.2021 године спровођење кампање.

“Јачања система услуга у запошљавању маргинализираних категорија – ЗАЈЕДНИЧКА ОДГОВОРНОСТ ЗА ДОБРОБИТ ЗАЈЕДНИЦЕ”. Кампања ће трајати до краја мјесеца јуна 2021.године.

Циљ кампање је јачање система за подршку самозапошљавња маргинализованих категорија у руралним заједницама кроз регистрацију комерцијалних газдинстава.

Кампања се проводи у четири општине: Братунац, Рудо, Модрича и Бијељина и подручје ЛАГ-а Деветак (Рогатица, Хан Пијесак, Соколац) уз подршку локалних организација и реализацију неколико активности.

  • Израда и дистрибуција промотивног материјала (штампање информативног летака)
  • Одржавање 5 округли столова
  • Медијска промоција пројекта

У Сокоцу ће, у оквиру ове кампање, бити одржан округли сто 12.05.2021.године у хотелу „Златни Бор“ са почетком у 11 часова уз учешће релевантних актера.

Кампања је усмјерена ка пољопривредницима, локланим самоуправама, невладиним организацијама, припадницима маргинализованих група и медијима, а све у циљу стварања могућности запошљавања маргинализираних категорија” – наводи се у саопштењу ЛАГ ,,Деветак”.