Начелник општине Соколац Милован Бјелица, упутио је данас честитку Марку Ковачевићу новоизабраном предсједнику општине Никшић, иначе братске општине Сокоца. Честику преносимо у цијелости:

,,Поштовани господине Ковачевићу у име грађана општине Соколац из срца Романије, желим да Вам честитам преузимање дужности предсједника општине Никшић.

Радује ме што ћете Ви у наредне четири године бити на челу Вашег и нашег Никшића. Надам се да ћете у сарадњи са новом већином у локалном парламенту, бити истински сервис свим својим грађанима, те да ћете заједничким напорима живот учинити бољим и квалитетнијим.

Такође желим да Вас подсјетим да смо ми из Сокоца, са Гласинца и Романије, посебно везани за Никшић, будући да смо сви на данашње просторе доселили из Старе Херцеговине, односно Никшића и околине. Родбинске, кумовске и пријатељске везе нису прекидане ни у најтежим временима по наш народ и ове просторе.

Међутим, иако смо започели братимљење наших општина у бурним деведесетим, ми нисмо завршили тај процес, а сарадња није започета. Првенствено јер је тадашња државна власт у Црној Гори заузела другачији однос и курс према Србима и Републици Српској. Занемарене су те везе и сарадња, а скрајнуто је питање узајамног поштовања и љубави.

Данас када након 30 година једноумља управљање Никшићем преузима прва демократска власт, право је вријеме за наставак нашег братимљења, за покретање питања сарадње на пољима културе, образовања и привреде.

Желим овим путем да Вас позовем да посјетите Соколац, да наставимо започето братимљење, те да упознате или обновите познанство и пријатељство са рођацима на Романији.” – наводи се у честитки начелника Бјелице.