Фото: В. Данчић

Полицијској станици Источна Илиџа, дана 9. 5. 2021. године пријављено је да се у свадбеном салону у улици Славка Леовца, у Источној Илиџи одржава приватна прослава на којој присуствује око 120 људи.

Поступајући по пријави полицијски службеници доласком на лице мјеста затекли су у објекту 27 лица, што је супротно Закључку Републичког штаба за ванредне ситуације о спровођењу мјера за реаговање на појаву болести изазване новим врусом корона у Републици Српској.

О свему обавијештен тужилац Окружног јавног тужилаштва Источно Сарајево који је дјело квалификовао као кривично дјело „Непоступање по здравственим прописима за вријеме пандемије“.

Након документовања предмета тужилаштву биће достваљен извјештај о почињеном кривичном дјелу, против власника објекта.

Полицијска управа Источно Сарајево позива грађане да надлежним службама пријаве неодговорне појединце или групе, који својим понашањем могу да угрозе здравље људи.

У циљу заштите здравља људи, а у складу са закључцима Републичког штаба за ванредне ситуације и препорукама Института за јавно здравство РС, полицијски службеници ће предузимати мјере и радње из своје надлежности.