Председник Србије Александар Вучић гостује у емисији Прва Тема на ТВ Прва.

Председник Србије говори о актуелним темама.

Вучић се на почетку гостовања осврнуо на критике које је упутио појединим западним земљама на данашњој конференцији након састанка са словеначким премијером Борутом Пахором.

– Нисам био љут, био сам врло пристојан, само сам рекао истину. Шта ме брига шта они имају да ми замере, рекао сам истину, ја сам на крају свог мандата, рекао сам оно што сам им говорио милион пута. Они нису научили да им неко то говори у лице. Шта могу да ураде, да уложе више новца у моју смену? Десетине, стотине милиона евра, милијарде бих смео да кажем што су уложили против мене – рекао је Вучић.

– Унео сам један мали амандман у закључке. Можете неког да преварите једном или два пута, да нас варате три пута на исте трикове, не иде. Поносан сам што сам председник Србије који је издржао све притиске у Вашингтону, где је тражено од Србије да прихвати независност Косова, ја сам рекао нећу, главу дајем, али Србију не дајем – истакао је председник.

Могу да усвоје шта год хоће, али без Србије, поручио је Вучић.

– Од Брисела до Вашингтона, на све могуће стране, шта имам више да изгубим? Многи споља, многи изнутра, тајкуни су уложили више од 1.200.000.000-1.300.000.000. Нећу да се одрекнем ни Русије ни Кине, хоће сад да ме убију? Да људи знају, нисам ни сањао да је то могуће.

– Знам шта ми се спремало и шта ми се спрема, подигли смо Србију из пепела. Успели смо да урадимо тако што смо штитили своју земљу, на сваки могући начин сам је штитио од напада са Запада и Истока, поносан сам што сам се борио за нашу земљу и што ћу то наставити да радим оно мало времена што ми је остало – истакао је председник.

Вучић се осврнуо и на изјаву израелског амбасадора о Вашингтонском споразуму.

– Сачувао сам и КиМ, сачувао сам Србију, наши 2010. нису смели да помену “Олују” да се Хрвати не би наљутили, а ми је данас обележавамо сваке године.

– Тај човек је једну ствар нетачно рекао, да је Србија са Приштином… Ја нисам дао, па је тек онда промењено. Овде вам пише, ја сам рекао Нетанијахоу, ти имаш две понуде из Америке, једна да ти Косово признаш и да пребаце амбасаду, другу да не признаш и да ми не пребацимо. Фалсификовали су амбасадора прво Ђиласови медији, онда су говорили да смо спиновали амбасадора. Србија у томе није учествовала нити ће да учествује. Поносан сам што сам успео да одолим свим притисцима.

– Постоје две опције, једна је да се повуку КФОР и Унмик и да остане Бондстил, друга је да се повуку КФОР и Унмик и да не остане Бондстил.

Председник је истакао да је Србија данас војно и економски стабилнија.

– Србија је данас војно и економски стабилнија. Наше је да гурамо даље јер Србија најбрже расте. Говорили су каквих 6 одсто, нећемо ни 4, ја вам сад кажем да ће раст бити 7 одсто, у децембру ћемо имати 600 евра плате.

О криминалном клану Вељка Беливука

Вучић је прокоментарисао доказе које је полиција пронашла у викендици Вељка Беливука, познатијег као Веља Невоља у Ритопеку.

– Могу да вам говорим оно што сам видео из папира, први пут видим снимке. Пронађено је много доказа, ДНК трагова, људе су мучили, клали и млели људе у индустријским машинама за млевење меса, углавном навијаче Партизана, била су двојица навијача Црвене Звезде. Полиција је нашла и друге куће. Имали су своје штек станове и уз поједине амбасаде, у Београду. То је интересантно, један од кољача, месара који је слао ћевапе Звицеру и његовом политичком налогодавцу. Када би он тражио ћевапе, они би самлели људе и послали му ћевапе – рекао је председник.

– Он се изнервира, каже да хоће да види ћевапе, и онда му шаљу ћевапе. Онда су кречили те просторије мислећи да ће да сакрију ДНК. Ово говорим Звицеру који је на слободи и који је велики зликовац, да ме убије, јер му слободе неће бити док сам жив. То радим јер сам борац и јер волим своју земљу. Имате оног професора педофила са Правног факултета који им се додворава, е па имате човека који се не боји да буде претворен у млевено месо. Пет месеци нисмо имали ниједно убиство. Ја му кажем наћи ћемо те било где на свету, ђубре једно бандитско, који си мислио да можеш људе у ћевапе да претвараш. Пратићемо га од Црне Горе до Колумбије – истакао је Вучић.

– То је оружје од МУП-а, није МУП ништа нелегално урадио, МУП продајте оружје, неко га је купио и дао Беливуку.