Фото: Радоје Пантовић, Спутњик

Говорити о промени Устава, односно о промени или примени Закона о истополним браковима, значи исто што и занемарити чињеницу да се, под окриљем короне, дешавају крупне ствари, које показују да је читав свет у једном огромном лому, оценио је редитељ Емир Кустурица.

„Није проблем да хомосексуалци добију социјалну димензију, како они кажу, да наслеђују један другог, да добију она права која имају и други, него је проблем што је то само део једног огромног ломљења и кршења услова који одређују социјални живот у Србији, и не само у Србији него и шире“, оценио је Кустурица за портал коалиције „За природну породицу“.

„Рио Тинто је један од највећих светских загађивача и једна од најштетнијих великих компанија које могу да дођу у Србију и да експлоатишу руду литијума, а знамо да се то ради на врло прљав начин, али је проблем још већи у томе што је то још један доказ о лому и великој промени која се под короном обавља, а то је широко отварање врата великим корпорацијама“, навео је Кустурица.

Према његовим речима, улазимо у фазу либералног капитализма где држава губи своју моћ и где корпорације улазе директно тамо где могу и где им се отвори простор.

„Све ово што нам се дешава и све што хоће да озаконе није само оно о чему се говори, него је тај свет, који обавља те промене, у једном јуришном замаху који хоће да нам промени не само срце, него и душу, хоће да нам промени социјално биће, хоће да нам укине слободу коју смо имали и да нас доведе до тога да уважамо један за другим законе који урушавају православну културу“, закључио је Кустурица.