Американка која је уплатила добитни тикет вриједан 26 милиона долара у предграђу Лос Анђелеса није то могла да докаже и пред камера које су је снимиле због чега ће добитак бити дониран државним школама.

Како амерички медији пишу, жена (40) опрала је у машини за веш панталоне у којима остао лото тикет, те је потврда о добитку вриједном 26 милиона долара била уништила, преносе амерички медији.

Добитни тикет “Супер лото плус” продат је у радњи у Норвоку, предграђу Лос Анделеса у новембру 2020. Добитник је имао рок до 13. маја да са тикетом дође по нагаду, али се то није десило.

Менаџер пумпе Франк, гдје је тикет купљен, рекао је медијима да је видео надзор забиљежио куповину златне карте пред само извлачење које је било 14. новембра.

Закон каже да се добитак мора подићи у року од 180 дана.

Њујорк пост додаје да чак и да су снимци то потврдили они не би били довољан доказ за исплату добитка, што је потврдила и портпаролка Државне лутрије Калифорније Кети Џонстон, наводећи да је добитнику потребан убједљив суштински доказ да је листић његов.

У случају да нема потврђеног добитника новац се дијели државним школама у Калифорнији, навели су организатори у саопштењу и додали да се чека одлука надлежних којима су снимци прослијеђени.

У међувремену, продавац добитног листића освојио је награду од 130.000 америчких долара, што је уобичајено правило лутрије.

Медији наводе да је изузетно ријетко да се добитници Државне лутрије Калифорније не јаве.