Жељко Самарџија, амбасадор БиХ у Руској Федерацији данас је Владимиру Путину, предсједнику Руске Федерације предао акредитивна писма.

Поред Самарџије, акредитиве су предала још 22 новопридошла амбасадора у Русији, а током свог поздравног говора Путин је нагласио да цијени пријатељске односе са Босном и Херцеговином.

„Важно мјесто у руској политици на Балкану даје се развоју односа са Босном и Херцеговином. Циљ нам је да активно допринесемо даљем јачању билатералних контаката у трговинској, економској, културној и хуманитарној сфери. Као државни гарант мировног споразума закљученог прије 25 година, Русија се залаже за стриктно поштовање дејтонских принципа, поштујући суверенитет и територијални интегритет ваше земље. Вјерујемо да је ово основни услов за изградњу истински модерне и демогратске Босне и Херцеговине“, рекао је Путин у свом говору након што је примио акредитивна писма.

Он је нагласио и да амбасадори у својим активностима могу у потпуности да рачунају на помоћ руских власти, њених министарстава, ресора али и на благонаклон став и искрен интерес за спровођење заједничких пројеката и иницијатива из пословних и политичких кругова.