Олимпијски центар Јахорина организује конкурс под називом „Буди дијете Јахорине“. Право учешћа на конкурсу имају сви ученици основних и средњих школа са подручја града Источно Сарајево, из свих шест општина.

Конкурс ће се реализовати у периоду од јула до октобра 2021. године, а ученици ће моћи да се пријаве преко својих учитеља или разредних старијешина, али и директно путем формулара на сајту www.oc-jahorina.com.

На конкурс се могу пријавити ученици са свим врстама ликовних, литералних радова, те са фотографијом или видео-снимком. Циљ је да ученици кроз све врсте умјетничког изражавања на креативан начин представе своје виђење олимпијске планине Јахорине.

Побједници конкурса ће добити персонализоване сезонске ски-карте за наредну зимску сезону 2021/22. Олимпијски центар ће објавити све пристигле радове на својим званичним друштвеним мрежама и уприличити свечану додјелу карата ученицима након завршетка конкурса.

– Сматрамо да ће реализација овог конкурса бити јако значајна за Олимпијски центар, те да ће истовремено анимирати ученике ка литералном, ликовном те умјетничком стваралаштву у цјелини. Имајући у виду значај и масовност броја пријава које очекујемо надамо се успјешној реализацији овог пројекта који ће на крају донијети осмјехе на лица наше дјеце – наводи се у саопштењу Олимпијског центра.