Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик каже да би, у складу са најновијим подацима о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, требало одобрити прославу матура.

– Сматрам да је дошло вријеме да се и у том случају покушамо вратити нормалном животу. Вјерујем да је свима нама тај дан остао или остаје у најљепшем животном сјећању и да успомене не би требало ускратити младим људима барем сада када то епидемиолошка ситуација дозвољава – рекао је Додик за АТВ.

Додик је честитао матурантима на успјешном школовању и пожелио да буду добри људи и понос Републике Српске, те им се захвалио што су стоички поднијели тешко врјеме које нас је све ненадано захватило.

– Цијенећи жртву и ученика и родитеља, захвалан сам што су заједно са нама поднијели ово тешко вријеме које нас је све ненадано захватило, успјешно савладавали све препреке које нам је то вријеме доносило и доноси. Надам се да ћемо се ускоро заједно веселити младости, поштујући све епидемиолошке мјере које је донио Републички штаб за ванредне ситуације, а који дозвољава и већи број људи на јавним мјестима. Драги матуранти, честитам на успјешном школовању, желим вам да будете добри људи, понос својих родитеља, понос Републике Српске – поручио је Додик.