Црвена звезда и Партизан састају се у финалу Купа Србије, а Александар Станојевић има своје замисли за заустављање „вечитог“ ривала.

А сад – борба за трофеј! Партизан игра за први трофеј после две године, у жељи да прошлу сезону без иједног освојеног замени новом у којој ће макар подићи пехар намењем шампиону Купа Србије.

Тим Александра Станојевића покушаће да на самом крају бар мало поквари историјску сезону Црвене звезде и спречи их да после 14 година напокон стигну до „дупле круне“.

Биће ово трећи окршај „вечитих“ ривала у сезони, а у прва два Партизан није успевао да стигне до жељених резултата. У првом у Хумској су прокоцкали рано вођство, док су у другом и дефинитивно изгубили шансе за борбу за титулу.

У трећем ће Партизан прижељкивати исход сличан оном из прошлогодишњег полуфинала Купа, али и три финала најмасовнијег такмичења која су против Звезде решевали победама 1:0 (2001, 2017. и 2019. године).

Александар Станојевић на овом мечу неће моћи да рачуна на Сејдубу Суму и Ивана Обрадовића због повреда, док је додатни проблем недавни одлазак Такуме Асана из клуба, најбољег стрелца тима ове сезоне.

Међу стативама у редовима Партизана биће капитен Владимир Стојковић који је пре меча својом изјавом подигао много „прашине“.

У одбрани не би требало да буде изненађења. Уз десну аут линију биће Александар Миљковић, а уз леву Слободан Урошевић. Између њих, командоваће Светозар Марковић и Игор Вујачић.

У остатку тима треба очекивати уобичајени систем 4-2-3-1, у којем ће централни везисти бити Александар Шћекић и Саша Здјелар.

Највише је питања у офанзивној четворки, где Партизан има проблема још од завршетка летњег прелазног рока. Одласком Асана се проблем продубио, па би требало очекивати следећу четворку:

Бибарс Натхо ће бити офанзивни везиста и креатор игре, а десно од њега би Филип Холендер коначно могао да се нађе на крилној позицији, што је до сада био редак случај због мањка опција у шпицу напада.

Тамо бисмо могли да видимо Лазара Марковића, којег Станојевић воли да користи на том месту, док би онда на левом крилу био Милош Јојић, пре него директнији Немања Јовић.

Дакле, да сумирамо – тим Партизана за финале Купа против Црвене звезде је следећи:

Стојковић – Миљковић, С. Марковић, Вујачић, Урошевић – Шћекић, Здјелар – Холендер, Натхо, Јојић – Л. Марковић.