Рукометаши „Гласинца“ трећи пут заредом изборили су се за учешће на завршном турниру Републике Српске, на ком ће се одлучивати о прваку РС у кадетској категорији, 2004. и 2005. годишта. Такмичење се ове године одржава 29. и 30. маја у Бања Луци у дворани Борик, а окупиће најбоље младе рукометне саставе. Боје истока, међу екипама из Бања Луке, Добоја, Бијељине, браниће рукометаши соколачког „Гласинца“.

Тренер у РК „Гласинац“ Јован Боровчанин, истиче да на завршни турнир одлази 14 играча са два тренера. Они ће покушати да остваре бољи резултат од досадашњих учешћа, а уз спортску срећу, надају се да ће се домоћи треће позиције и тако остварити пласман на Државно првенство Босне и Херцеговине.

– Одлазимо без већег притиска, у настојању да помјеримо сопствене границе и остваримо бољи пласман од дошадашњег петог мјеста. Треће узастопно учешће на завршном турниру доказ је преданог и одговорног рада у протеклих шест година. Такмичимо се са клубовима који имају озбиљну и традицију и буџете, тако да имамо поштовање према свим нашим противницима, казао је Боровчанин.

За првака РС боре се РК „Борац м:тел“, ОРК „Козара“, МРК „Слога“, РК „Јединство 2015“, РК „Бијељина“, РК „Козара“ и РК „Гласинац“.

Рођена 3. јула 1988. године у Сарајеву. Основну и средњу школу завршила у Сокоцу. Године 2015. дипломирала на Филозофском факултету на Палама, одсјек Журналистика, те стекла звање дипломирани новинар. Од 2016. године запослена као новинар у "Инфо центру" Соколац.