Милица Бајагић је ученик генерације у Основној школи “Соколац” у школској 2020/2021 години, у којој од 98 малих матураната има 12 вуковаца, међу којима је њих шест конкурисало за ову титулу, речено је Срни у овој образовној установи.

Педагог-психолог у овој школи Момирка Боровчанин навела је да су за Комисију, сем општег успјеха у школи који носи значајан број бодова, пресудну улогу имали резулати које је Милица остварила у наставним, ваннаставним и ваншколским активностима, којих је било много.

Боровчанинова је рекла да је Милица учестовала на школским такмичењима на општинском и регионалном нивоу и постизала значајне резултате, те на конкурсима са литерарним и ликовним радовима.

“Изузетно је посвећена свом циљу и има јаку жељу и вољу да успије у свему и јако је своја”, оцијенила је Боровчанинова.

Бајагићева је рекла Срни да се након сазнања да је она изабрана за најбољу у генерацији осјећала испуњено јер се током минулих девет година и трудила да тако буде.

“Срећна сам јер сматрам то круном труда и рада током девет година у којима сам учестовала у низу наставних и ваннаставних активности”, рекла је Милица.

Она је најавила да ће уписати Гимназију рачунарско-информатичког смјера у Сокоцу, јер су је, иако је свестран ђак, увијек више привлачили математика, физика и информатика.

“То је нешто што сам ја и што ме испуњава, иако ми сваки предмет иде подједнако добро. Трудила сам се да постигнем овакав успјех у школи и ван ње”, изјавила је Бајагићева.

Бајагићева је истакла да је награда до сада било много и да јој најдража освојено треће мјесто на Светосавском такмичењу прошле године, у организацији Филозофског факултета у Палама.

Бајагићева је рекла да је три године тренирала атлетику у Атлетском клубу “Гласинац”, у Културно-умјетничком друштву “Романијска луча” већ осам година се бави фолклором, те се да бави волонтерским радом помажући активности више невладиних и спортских организација.

Упоредо са наставом у основној, Милица је привела крају и Нижу музичку школу у Источном Сарајеву, гдје свира гитару, а посебно се поноси што је већ дуго члан соколачког Планинарског друштва “Гласинац”, заједно са члановима цијеле породице Бајагић.

У Основној школи “Соколац” школску 2020/2021. годину крају приводе укупно 852 ђака, од којих је 98 завршило девети разред.

У овој установи наводе да због пандемије вируса корона нису реализовали прославу мале матуре у организацији школе јер родитељи и ученици нису прихватили подјелу на групе од по 50 ученика у затвореном простору, а нису организовали ни излете и школу у природи за ученике петих разреда.

Настава за соколачке основце биће завршена 8. јуна.