Натпросечна интелигенција може се установити према одређеним знаковима или особинама људи. Да ли их ви имате?

Ако откријете да поседујете ових седам карактеристика, слободно себе можете уврстити у групу натпросечно интелигентних особа.

Емпатични сте

Саосећате с другима и можете се лако увући у њихову главу и знати шта мисле. Осим тога, генерално имате јако фине и „осетљиве“ антене. Кад уђете у просторију у којој се неко свађао, осетите то. Честитамо! Изразито сте емпатична особа, а то је знак високог коефицјента интелигенције.

Радознали сте

Желите све да знате, занимате се за живот људи око себе и не можете открити довољно ствари о култури и историји? То је искључиво у природи интелигентних људи.

Пажљиви сте

Свеједно шта се догађа око вас: све пратите и све разумете. Један од разлога за то је већ поменута емпатија, али и чињеница да сте једноставно опрезни и да са отвореним очима идете кроз живот, пише Мисс7.

Контролишете се

Кад сте лоше воље, не долази у обзир да своје расположење пренесете на друге. Емоционалне испаде држите под контролом и сматрате да други никада не би требало да испаштају због вашег лошег расположења.

Имате јако добру меморију

Ваши пријатељи се стално питају: „Како сте све то могла да упамтите?“ Сасвим једноставно: то је знак натпросечне интелигенције.

Знате своје границе

Интелигентни људи знају кад треба држати затворена уста. Такође знају кад је време да се повуку и које битке је вредно водити, а које не.

Радо сте у акцији

Непланирани викенд или излет у Рим и то без водича кроз град: то је нешто за вас и по вашој мери. Радо сте у акцији, волите пустоловине и да истражујете и откривате нове ствари, а све како би уживали у животу.