Уколико сте се бар једном замислили над питањем из наслова, знајте да постоји рационално објашњење за то. Иако другарице и момци немају баш увијек разумијевања за мањак гардеробе, темељно шминкање и лак за нокте који се споро суши, што између осталог проузрокује кашњење, женама је често то у крви. Постоје оне даме које ће помјерити састанак макар и пет минута касније, јер осјећају да тако треба.

Духовити су начини да се то изрази, од „само још два минута и спремна сам”, затим оног „само још да се нашминкам”, а и даље је у туш кабини, те „само да се обујем и стижем”, а добитна комбинација није ни на видику. Овакво понашање најчешће проузрокује љутњу, а да ли има потребе за тим откријте у редовима који слиједе.

1. Погрешна процјена времена

Није риједак случај да почнемо да се спремамо касно, јер имамо утисак да ћемо све стићи на вријеме. Ипак, мали проценат дама из трке са временом изађе као побједник. По правилу, процјена овог типа нам не иде од руке, и то треба себи да признамо. Мада, увијек постоји понеки изузетак.

2. Неусклађивање са сатницом

Према истраживању које је спровео Тхе Јоурнал оф Псyцхологy, жене нису благонаклоне према крутом распореду активности, јер им то ствара притисак. Стога, ако сте у позицији онога ко чека, трудите се да не пожурујете даму, јер то само ствара контраефекат.

3. Више гардеробе

Панталоне или сукња, кошуља или топ, нека су од питања која се пред нас постављају када се припремамо за излазак. Могућност комбиновања различитих комада, који иду једни уз друге, не познаје границе. Расплет испробавања је губљење свијести о времену, па је једино рјешење планирање унапријед.

4. Шминкање

Драги мушкарци, можда разумијете жене када вам кажу да није једноставно нанијети шминку, а да крајњи резултат буде задовољавајући. Тренутак непажње може довести до размазивања, што значи да је сваки минут драгоцјен. У најбољем случају потребно им је довољно времена да не повуку погрешан потез, у најгорем можда и дупло више да штету санирају.

5. Кључеви у погрешној торби

Жене често имају навику да мијењају торбе, па самим тим премјештају и све што се у њима налази: новчаник, кључеве, марамице, телефон… Успут, неки од предмета умије да се загуби, што схвате у тренутку када треба да крену. Најчешће су то управо кључеви од стана или кола, што доводи до познате реченице – Касним!