У данашње вријеме, када се људи, због убрзаног темпа живота и стреса, суочавају са различитим здравственим тегобама, све је више оних који се окрећу природи и алтернативним методама лијечења, како би успоставили равнотежу у организму и одговорили на изазове савременог начина живота.

Однедавно је грађанима Источног Сарајева на располагању Апи инхалациона комора, која помаже у лијечењу многобројних здравствених проблема.

Апи комора је посебан објекат у којем корисници удишу ваздух из пчелињих кошница. Ријеч је о дрвеној колиби унутар које се налазе пчелиње кошнице које обављају нормалну функцију уношења и складиштења меда.

Пчеле се крећу по здравом планинском околишу и све оно што ова вриједна створења прикупе из природе кроз намјенске инхалаторе долази до корисника.

У породици Мацан љубав према пчеларству траје годинама.

Мед производе већ десет година, а због његових многобројних љековитих својстава одлучили су да направе комору за инхалацију. У наредном периоду, грађанима Источног Сарајева, планирају да понуде још један вид апи терапије.

Ријеч је о лежању на кошницама. Драгана појашњава да 60-минутно одмарање уз хармонични звук зујања пчела чини свеобухватну терапију за људски организам.

Вибрације и мириси које стварају пчеле успјешно лијече алергију. И не само то, ове вриједне „зујалице“ослобађају од стреса и побољшавају циркулацију…