Министарство породице, омладине и спорта расписало је конкурс за додјелу стипендија перспективним спортистима, спортистима са инвалидитетом и потенцијалним олимпијским кандидатима које се финансирају из овогодишњег буџета Републике Српске.

Стипендије за перспективне спортисте и спортисте са инвалидитетом на годишњем нивоу износе 2.000 КМ, а за потенцијалне олимпијске кандидате 3.000 КМ, саопштено је из Министарства породице, омладине и спорта.

Право учешћа на конкурсу имају спортисти држављанин Републике Српске, рођени 2003, 2004, 2005. или 2006. године.

Међу условима који будући стипендисти треба да испуњавају је и тај да су члан спортске организације, односно клуба који је удружен у грански спортски савез Републике Српске.

Неопходно је и да се кандидат активно бави спортским активностима у 2021. години, те да је у претходне двије године остварио значајне резултате на званичним међународним такмичењима, балканским, европским и свјетским првенствима, такмичењима у Републици Српској и БиХ.

Конкурсом је прописан и услов да спортиста активно испуњава обавезе према клубу, репрезентацији Републике Српске и другим репрезентативним селекцијама по избору матичног спортског савеза Републике Српске, те да редовно похађа школу или факултет и да се залаже на свом стручном образовању.

Конкурс је отворен 30 дана од дана објављивања, а све информације и пријавни образац налазе се на интернет страници Министарства породице, омладине и спорта.