Љубав према традиционалном припремању меса и поврћа испод сача је одувијек била аксиом на овим просторима и подразумијевала се, те не чуди одлука Омладинске организације “Соколац” да организују манифестацију под називом ,,Сачијада – Романија 2021″.

Из Омладинске организације истичу да су на идеју дошли приликом заједничког дружења у природи, а затим су одлучили да крену и у реализацију. Сачијада је планирана за прву недјељу по Видовдану (4.јула) у Брезијаку, пријавити се могу сви заинтересовани уз котизацију од 20 KM и са екипом која броји од два пет чланова. Поред такмичења у прављењу сача на програму ће се наћи и наградна такмичења у друштвеним играма, музика уживо и томбола.

Циљ нам је да окупимо људе који воле да се друже и кувају и надамо се да ће ова манифестација прећи у традицију. Што се тиче самог такмичарског дијела учествовати могу сви, од 7 до 77 година. Наградни фонд је 1000 КМ, а за оне мање вјеште у спремању сача припремили смо разне активности. Од такмичења у кликерима, пуцомету и пикаду, па до томболе. Након претходне године мислим да смо сви жељни дружења, лијепих ствари и позитивне енергије, а шта више може усрећити човјека од доброг сача?” – истиче Ања Крсмановић, предсједница Омладинске организације ,,Соколац“.

Пријаве екипа трају до 25.06.2021. године на број телефона 065 491 312 (Вибер).