Сви пројекти на којима општина Соколац интензивно ради, а тичу се рјешавања проблема водоснабдијевања, отпадних вода, производње енергије из обновљивих извора, изградње индустријске зоне и технолошког парка, предуслов су за даљи и интензивнији развој туризма, који има потенцијал да буде једна од кључних привредних грана на подручју општине Соколац, истакао је за „Инфо центар“ начелник општине Милован Бјелица.

– Започели смо процес парцелизације на Романији и на осталим подручјима. Влада Републике Српске донијела је на претходној 124. сједници у Бањoj Луци одлуку о давању саглaсности за размјену земљишта на подручју Видрића. Познато је да ту господин Милан Станојевић са сарадницима гради етно насеље и храм, те да је један од највећих инвеститора. Изразили су потребу за додатним земљиштем, па смо се обратили Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске, како би извршили размјену земљишта, казао је Бјелица.

Он је нагласио да је постигнута сагласност поменутог министарства, уз претходно одобрење Правобранилаштва Републике Српске.

Рођена 3. јула 1988. године у Сарајеву. Основну и средњу школу завршила у Сокоцу. Године 2015. дипломирала на Филозофском факултету на Палама, одсјек Журналистика, те стекла звање дипломирани новинар. Од 2016. године запослена као новинар у "Инфо центру" Соколац.