Најбољи успјех у Основној школи „Мокро“ међу 30 матураната остварили су Маја Зарић и Душан Глуховић, који су добили звање носилаца „Вукове дипломе“, док се Душан издвојио као ученик генерације захваљујући бројним постигнућима и освојеним наградама на републичким и међународним такмичењима.

Директор школе Радмила Веселиновић рекла је за Срну да са поносом испраћају ову генерацију матураната, за коју вјерује да ће бити успјешни људи, који су сазрели и прошли кроз школу достојанствено.

Она је истакла да ће матурско вече прославити заједно са матурантима Основне школе „Србија“ са Пала.

Душан Глуховић истиче да остварити успјех ученика генерације није било нимало лако, а то је успио захваљујући подршци своје породице и наставника.

– Колико сам за успјехе заслужан ја, толико су заслужни и моји наставници. Посебно захваљујем наставници математике Гордани Милетић, која је улагала огроман труд и изузетан напор да вјежба са мном како бих остварио овакав успјех – рекао је Глуховић, који ће уписати гимназију у Средњошколском центру на Палама.

Награде вуковцима Основне школе „Мокро“ уручио је начелник општине Пале Бошко Југовић, који им је честитао завршетак успјешног основног образовања, те пожелио срећу у даљем образовању и раду.

– Честитам матурантима, а посебно ученику генерације Душану Глуховићу који је ову титулу понио заслужено. Општина има разлога да буде поносна, а његов успјех је за сваку похвалу – навео је Југовић.

Југовић се нада да ће ОШ „Мокро“ убидуће имати и више ученика и постизати резултате вриједне пажње.

Основну школу у Мокром завршило је 30 ученика, док је у први разред уписано 20 првачића.