Фото: ВУБ

Висока школа за услужни бизнис Источно Сарајево – Соколац била је један од коорганизатора десете међународне научне конференције о друштвеном и технолошком развоју – СТЕД 2021 која је одржана у хотелу Леотар, Требиње у периоду од 3. до 6. јуна.

На овогодишњој конференцији у организацији Универзитета за пословни инжењеринг и менаџмент Бања Лука учествовало је више од 300 аутора и коаутора са бројних универзитета, научних институција, истраживачких центара из 11 различитих европских земаља, који представљају своје радове о најновијим достигнућима из различитих области науке.

Фото: ВУБ

У тродневном раду Конференције представљено је 126 научних радова из области: екологије, енергетске ефикасности, економије, менаџмента, права, инжењерства, технологије, психологије, здравствених наука и образовања.

Конференција је окупила научнике из Србије, Турске, Словачке, Румуније, Јерменије, Чешке, Сјеверне Македоније, САД, Словеније, Црне Горе, Хрватске, Босне и Херцеговине и Републике Српске.

Фото: ВУБ

Учесници панела под називом “Паметни градови – градови будућности” поред градоначелника Ћурића били су и предсједник општине Херцег Нови Стеван Катић, професор Факултета за логистику Универзитета у Марибору проф. др Бојана Росија, представник Привредне коморе Републике Српске Александар Љубоје и доц. др Никша Гргуревић, наставник Универзитета ПиМ и Факултета за менаџмент из Херцег Новог.