Општина Источно Ново Сарајево прославиће Дан и крсну славу Вазнесење Господње – Спасовдан ове године у скромнијим условима због пандемије вируса корона, кроз разноврстан програм Спасовданских свечаности.

У сриједу, 9. јуна руководство Општине на челу са начелником Јованом Катићем одржаће састанак са представницима Града Требиња од 10:30 часова, а затим у 12:30 ће бити отворена “Херцеговачка кућа” у простору нове спортске дворане на Тргу Србија.

Истог дана, у 14:00 часова начелник општине Источно Ново Сарајево угостиће делегацију општине Будва, а изјаве за медије предвиђене су на Тргу Србија након састанка.

У току истог дана одржаће се акција добровољног даривања крви у новоизграђеној спортској дворани од 15:00 часова.

У току вечери, од 18:00 часова почеће Свечана Спасовданска академија на Тргу Републике Србије, након чега ће свечано бити отворена и пуштена у функцију нова спортска дворана.

Најављено је да ће Свечаној академији и отварању нове спортске дворане у Источном Новом Сарајеву присуствовати предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић и српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик.

На дан Вазнесења Господњег, Спасовдан, у храму Светог Великомученика Георгија у Миљевићима биће служена Света литургија у 09:00 часова, након чега ће у порти храма бити одржана литија и служен коктел након литургије од 10:30 часова.

Представници општине Источно Ново Сарајево ће у 12:00 часова положити вијенце и одати почаст погинулим борцима испред споменика “Слава српском борцу”, прекопута зграде Општине.

Током вечери 10. јуна, од 19:00 часова, у фоајеу Културног центра, биће одржана изложба фотографија “ИНСпирација” и додјела награда ауторима фотографија.

У 19:30 часова на Тргу Републике Србије одржаће се концерт Културно-умјетничког друштва “Славија” из Источног Новог Сарајева.

Слава и Дан општине нас обавезују на приврженост и захвалност Вама, и сваком становнику наше локалне заједнице, уз жељу да ове године и све наредне дане у идућим годинама дочекамо у здрављу, срећи, личном и заједничком успјеху.