Одличан меч је виђен на “Шатријеу”!

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић пласирао се у полуфинале Ролан Гароса победивши Италијана Матеа Беретинија са 3:1 (6:3, 6:2, 6:7(5), 7:5).

Потпуна контрола на сервису, те одлична дефанзива, посебно у прва два сета, омогућили су првом рекету света тријумф и меч са Рафаелом Надалом.

Успевао је Новак да контролише дешавања на терену одмах од тренутка када је сусрет почео. Претио је Беретини, одличним форхендом, па и на Новаков сервис, али се светски број један враћао уз помоћ круцијалних сервиса у појединим навратима. Радним брејком у четвртом гему створио је, испоставиће се, круцијалну предност у овом делу меча. Покушао је Италијан да узврати нешто касније, али је Новак уз помоћ сервиса успео да избегне изненађење. Неколико сјајних винера имао је српски тенисер, исто тако и Беретини, али све је ишло на страну српског играча.

Одличну антиципацију имао је Новак на овом сусрету. Најчешће је био на правом месту у право време и успео је да прозре већину Италијанових намера. Морао је Новак да игра далеко од основне линије, одлично је играо дефанзиву и сервирао у другом сету, што му је омогућило два брејка предности, што је водило ка освајању још једног сета.

Побољшао је игру Италијан у наставку. Није више Новак могао да га ухвати у искораку и брејкне, али ни он није имао шанси када је Ђоковић са лоптицом у рукама стајао крај основне линије и спремао се да упути бомбу на супротан крај терена. Веома добро је сервирао Новак ове вечери, мање грешио и био за неколико нивоа изнад. Једина колона која је у том тренутку била на страни Беретинија, јесте она која броји винере.

Приступило се тај-брејку, где је Беретини могао да тражи своју шансу. Ризиковао је, што му се исплаћивало. Новак је имао контролу против ривала на свој сервис, али је оба пута слао лоптицу у мрежицу таман када је изледало да ривал не може ништа у поену. Све је ишло на Ђоковићеву воденицу до тада, али Беретини се није предавао, искористио је грешке свог противника и узео трећи сет. На половини четвртог сета, арена је, због полицијског сата, морала бити испражњена, што није погодовало ниједном тенисеру јер је морала да буде направљена пауза. Свакако, најмање је ово пријало Беретинију, јер је публика била на његовој страни желећи драму.

Прекид је трајао барем пола сата, чекали су и један и други тенисер грешку свог ривала, али их је било минимално. Подлога је била нешто клизавија, што није одговарало нашем играчу. Беретини се, с друге стране, није превише ни трудио код Новаковог сервиса, план му је био нови тај-брејк. Међутим, поново је Новакова антиципација била на нивоу, ритерн му је помогао да дође до три меч лопте и последњу од њих је и реализовао на сјајан начин.

У полуфиналу нас очекује прави шлагер. Наспрам Рафаела Надала, који је раније током дана обезбедио своје место у полуфиналу, у петак ће се наћи Новак Ђоковић. Дефинитивно, најбоља два места у свету тениса.