Ученик генерације у Основној школи “Пале” је Хелена Бојанић, која је током деветогодишњег образовања остварила завидне резултате.

Директор паљанске Основне школе Александар Рајић рекао је новинарима да је школску годину завршио 81 ученик, од којих је осам вуковаца.

Рајић је похвалио матуранте и пожелио им пуно успјеха у будућем раду, те да Вукову диплому не носе као терет, него као лијепу успомену на основну школу.

“Хелена је најбоља од најбољих и издвојила се по много чему, кренувши од друштвених, техничких наука и слично. Она је изузетна скијашица, спортиста, а посљедњи резултат који је остварила прије мјесец дана јесте треће мјесто на регионалном такмичењу из историје”, истиче Рајић.

Он додаје да је Хелена кроз деветогодишње школовање сакупила низ награда по којима се издвојила и изабрана за ђака генерације, али да су и остали Вуковци, њих седам, апсолутно заслужили Вукову диплому.

Награде Вуковцима Основне школе “Пале” јуче је уручио начелник општине Пале Бошко Југовић који им је честитао завршетак основног образовања, те пожелио срећу и успјех у даљем школовању.

“Основна школа `Пале` понос је наше општине, због чега смо и улагали доста у њу. Помогли смо пројекат енергетске ефикасности и санацију горућих проблема у школи, а у свакодневној смо комуникацији са руководством како бисмо ученицима омогућили што боље услове школовања”, нагласио је Југовић.

Југовић је поручио да је најважније да матуранти изаберу професију коју воле и да буду одлични ученици и у средњој школи.