У Средњошколском центру Пале јуче су уручене Вукове дипломе, а за ђаке генерације проглашени су Драгана Станишић и Никола Пандуревић.

Ученицима генерације новчане награде и пригодне поклоне уручио је начелник општине Пале Бошко Југовић који им је честитао на завршеној средњој школи, те пожелио много среће, здравља и успјеха у будућем периоду.

Он је рекао да ће већина свршених основаца школовање наставити у Средњошколском центру Пале, што је афирмативно за ову локалну заједницу.

Југовић додаје да локална заједница мора водити рачуна и код одређивања уписне политике у будућности како би тој дјеци изашли у сусрет, обучили их у оним смјеровима и областима гдје најлакше могу наћи посао.

Југовић каже да је матурантима потребна помоћ локалне заједнице јер се налазе пред много изазова, искушења, а као генерација успијевају дати пун допринос за општину Пале, Сарајевско-романијску регију, град Источно Сарајево и Републику Српску.

Ученик генерације четвртог степена Гимназије – општи смјер Драгана Станишић захвалила је професорима, наставном особљу и родитељима који су увијек били уз њу, али и начелнику Југовићу на лијепом гесту и доласку који много значи свима, јер показује да цијени њихов труд и рад постигнут током свих година школовања.

“Труд и рад се увијек исплате и то увијек неко цијени. Четворогодишње школовање је било један од најљепших периода мога живота, а за постизање успјеха кључ је да се редовно учи, ради, добра организација, рекла је Станишићева новинарима, која ће уписати Медицински факултет у Фочи, општи смјер.

Директор Средњошколског центра “Пале” Синиша Руљ каже да је око 170 матураната завршило средњошколско образовање, од којих је шест носилаца Вукове дипломе.

“То су ученици који су вриједни, паметни, марљиви, а добро би им дошла нека врста помоћи у виду стипендије”, изјавио је Руљ.

Ђак генерације трећег степена занимање кувар Никола Пандуревић истакао је да је много поносан на себе и остварени успјех јер се трудио, а планира да настави четврти степен, па онда упише факултет за хотелијерство и туризам смијер гастрономија.