Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић посјетио је данас општину Соколац и са начелником Милованом Бјелицом разговарао о актуелним друштвеним темама и пројектима. Станивуковићу је ово прва званична посјета нашој локалној заједници те је истакао задовољство што као градоначелник највећег града у Републици Српској има прилику да упозна све крајеве Српске и информише се о важним активностима за мјештане који овдје живе.

-У Бањалуци постоје Крајишка и Херцеговачка кућа, а наредни пројекат који ћемо реализовати је Романијска колиба. Биће то прилика да презентујемо све романијске производе домаће радиности, јер Бањалука испред свих општина и градова мора да буде кормилар промјена и афирмација свих производа, с обзиром на то да је најпосјећенија и да нам долазе гости из свих крајева. Ова посјета је заправо дио воза промјена, који се након двадесет двије године десио у Бањалуци. Били смо у Шековићима, па у Сокоцу, потом идемо у Источну Илиџу и наставићемо пут широм Републике Српске. Овај процес односно промјене које смо започели, нису довољне само у појединим мјестима, већ треба да се десе у читавој Републици Српској – казао је Станивуковић.

Он је поручио да Српску можемо изградити снажнијом са много више инвестиција.

-Моја порука овдашњем народу је као што је славни Његош рекао „нада никог до у Бога и у своје руке“. Општине и градови које имају начелнике и градоначелнике који другачије мисле, не треба да буду изопштени и да добијају само ситне пројекте – додао је градоначелник Бањалуке, захваливши се начелнику Бјелици и његовим сарадницима на добродошлици.

Станивуковић је изразио жељу да посјети Војничко спомен – гробље „Мали Зејтинлик“, о којем је доста читао.

-Свјестан сам шта значе одбрана, чување и жртва коју је наш народ поднио за Републику Српску. Знамо чије име носимо и то никада не треба да заборавимо. Такође, знам да су ови крајеви на неки начин маргинализовани у поређењу са жртвом коју су поднијели. Зато је важно да млади људи, који преузимају одговорност за Републику Српску, својим доласком и конкретним радом, пошаљу такве поруке – истакао је градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић.

Начелник општине Соколац Милован Бјелица изразио је задовољство што је имао част да угости градоначелника највећег града Српске.

-Упознао сам господина Станивуковића о развоју инфраструктуре, стању у привреди, пољопривреди, пласману наших производа и развоју туризма. Уручио сам му монографију и Стратегију општине Соколац да се ближе упозна о свим важним питањима, потенцијалима и пројектима наше локалне заједнице. Као мала општина, посматрано по броју становника, морамо његовати сарадњу са свим општинама и градовима, те нивоима власти. Веома је важно знати да имамо разумијевање од града Бањалука. Иначе наша општина увијек је градила добре односе са властима у Бањалуци. Надам се да ће Крајина и Романија бити повезане и у наредном периоду – рекао је начелник Бјелица.

Он је захвалио градоначелнику Станивуковићу што је издвојио вријеме да, поред радне посјете Сокоцу, разговара са грађанима наше општине.

Рођена 28. августа 1989. године у Зеници. Основну школу и гимназију завршила у Сокоцу. Дипломирала је Новинарство 2013. године на Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву. У ЈП "Инфо центар" Соколац запослена од 2015. године. Тренутно обавља функцију главног и одговорног уредника.