Полицијски службеници Агенције за истраге и заштиту реализују оперативну акцију кодног назива „Нокаут“ у оквиру које је седам лица лишено слободе због сумње да су починили кривично дјело „Неовлаштена производња и стављање у промет опојних дрога“, саопштено је из СИПА.

У току су претреси лица, објеката и покретних ствари које користе осумњичена лица на седам локација на подручју Херцеговачко-неретванског кантона, наводи се у саопштењу.

У досадашњем току акције пронађена је плантажа са укупно 372 стабљике које својим изгледом асоцирају на биљке индијске конопље Cannabis sativa, преко два килограма зељасте материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу марихуана, одређена количина материје која својим изгледом асоцира на синтетичке опојне дроге, прецизна вага, већи број мобилних и тзв. криптованих телефона, око 5.000 евра у различитим апоенима и други предмети који могу послужити као доказ у кривичном поступку.

Лица лишена слободе ће након криминалистичке обраде бити предата у надлежност поступајућем тужиоцу Кантоналног тужилаштва Херцеговачко-неретванског кантона, под чијим надзором су и реализоване наведене активности.

Акција се реализује по наредби Општинског суда у Мостару и у сарадњи са Обавјештајно-сигурносном агенцијом БиХ, те уз пружање помоћи полицијских службеника Граничне полиције БиХ и Министарстава унутрашњих послова Херцеговачко-неретванског и Западно-херцеговачког кантона.