Општину Соколац посјетио је данас начелник Полицијске управе Источно Сарајево Бранимир Шеховац и са начелником Милованом Бјелицом констатовао да је стање безбиједности на подручју ове локалне заједнице на задовољавајућем нивоу.

На састанку је било ријечи о пројектима који су у току, али и оним који ће тек бити реализовани, при чему је акценат стављен на видео-надзор кроз пројекат „Безбиједан град“ који је инсталиран уз помоћ Града Источно Сарајево и општина које покрива Полицијска управа Источно Сарајево.

Начелник Бранимир Шеховац је најавио да ће на подручју општине Соколац ускоро бити постављени стационарни радарски системи на дионицама на којима се дешавају саобраћајне незгоде са најтежим посљедицама.

– У наредном периоду, у складу са пројектом Министарства унутрашњих послова Републике Српске, у Сокоцу ћемо на дионицама које смо утврдили као критичне тачке, а гдје долази до саобраћајних назгода са најтежим посљедицама, поставити стационарне радарске системе, како би успорили саобраћај и стање безбиједности у том сегменту побољшали и подигли на виши ниво – изјавио је Шеховац.

Према његовим ријечима, на подручју које покрива Полицијска станица Соколац нема кривичних дјела са већим степеном друштвене опасности, те додао да је добра расвијетљеност кривичних дјела, као и стање јавног реда и мира.

– Са стањем безбиједности саобраћаја никада не можемо бити задовољни када има погинулих лица и због тога полиција предузима превентивне и репресивне мјере уз помоћ савремених техничких уређаја и система – казао је он.

Начелник Милован Бјелица је сарадњу општине Соколац са Полицијском управом Источно Сарајево и Полицијском станицом Соколац оцијенио веома добром, као и са руководством Министарства унутрашњих послова РС.

– Радили смо заједнички на побољшању безбиједности на подручју наше општине, на пројекту освијетљења града, затим поправка семафора и постављање хоризонталне и вертикалне сигнализације. Посебно се показао пројекат видео-надзора, за који је иницијатива кренула од општине Соколац и предузећа „М:тел“ из Бањалуке, које је раније имало сједиште у Сокоцу – појаснио је Бјелица.

Он је истакао да ће захваљујући разумијевању Министарства унутрашњих послова Републике Српске у Сокоцу бити постављена два стационарна радара. Један ће бити на потезу од Подроманије до улаза у Соколац, а други у Гласиначком пољу.

Начелници Шеховац и Бјелица су на крају састанка изразили међусобну захвалност на успјешној сарадњи, која ће и у будућности бити настављена, а све са циљем унапређења и одржавања стања безбиједности.