Један од лидера ДФ Андрија Мандић и премијер Здравко Кривокапић размијенили су поново међусобне оптужбе тако што је Мандић поручио да се први човјек владе служи, како је навео, „огавним лажима“, из „мајбаха“ сарађује са ДПС-ом, да је издао своју листу, СПЦ и прије свега народ, а премијер му на то одговрио да српски народ није његова „прћија“.

Реагујући на Мандићево, како наводи, спочитавање првог мјеста на изборној листи „За будућност Црне Горе“ које му је уступио на молбу Цркве, Кривокапић тврди да обојица знају да није било „помиритељске и величанствене улоге Цркве“, не би им, каже, свима заједно помогло ни то што се један од лидера ДФ-а повукао на посљедње, 81. мјесто“.

Кривокапић поново обећава да ће потписати Темељни уговор са СПЦ, а Мандића позива да му само он не говори о Цркви јер се на састнаку на Острогу, тврди премијер, управо коалициони партнер ДФ-а „остврио чак и на блаженопочившег митрополита Амфилохија“.

„Само ми Ви не говорите о Цркви, Ви, који сте са скоро два сата закашњења дошли у Храм Христовог васкрсења, на опело блаженопочившем митрополиту Амфилохију…јер сте имали преча посла на само пар километара одатле“, навео је Кривокапић, саопштено је из владе.

Оптужујући Мандића да српском народу у Црној Гори наноси штету гурањем у опозицију и протесте, Кривокапић је навео:

„Није српски народ Ваша прћија…“, поручио је Кривокапић и додао да „неће допустити“ да Мандић, односно ДФ маргинализује српски народ са ДПС-ом.

Претходно Мандић је на свом фејсбук профилу за тврдње Кривокапића, да ДФ има партнерске односе са ДПС-ом Мила Ðукановића, написао да је ријеч о „огавним лажима“.

Негирајући Кривокапићеве тврдње, Мандић је додао да још „оне вечери кад је одбио да потпише Темељни уговор са СПЦ изгубио подршку парламентарне већине која га је изабрала на чело владе, али тешко је ко процјењивао да ће се додатно избрукати и заједно са ДПС-ом изгласавати резолуције по којима су Срби највећи непријатељи“.

„Кривокапић је човјек који је издао сопствену листу, најближе сараднике, Српску православну цркву и, прије свега, народ…“, навео је Мандић.

Прецизирао је да Кривокапића није изабрао народ, коме пише писма, већ да му је он, на почетку свега, на молбу Цркве, уступио своје мјесто на челу листе „За будућност Црне Горе“, а да га је његов колега Милан Кнежевић предложио за мандатара, а потом га је, каже, 27 посланика ДФ-а изгласало за премијера.

Мандић је поручио да „није природно овако отворено се брукати под старе дане, правећи тајне договоре са ДПС-ом, а које сада жели да припише другима“.