Поштована младости, драги наши матуранти,

завршетак средње школе представља другу пређену етапу на путу вашег формалног образовања.

Многи од вас кренуће у трећу фазу ка различитим факултетима у зависности од жеља и афинитета, дио ће да иде још даље ка четвртој, до магистарских и докторских студија, а неки ће одмах да почну да раде.

Међутим свима трајно у сјећању остаје заједнички пређени пут, другарство и пријатељство за читав живот. Заједничко је такође и оно што се зове неформално образовање и што ћете сви ви, ма на ком степену формалног образовања да останете, морати да учите и да се усавршавате читав живот.

Цјеложивотно учење је основа дигиталног доба, а ви сте генерација која је због пандемије, прва искусила један другачији начин учења и комуницирања са вашим професорима. Дакле, за вас, пандемија, односно карантин и затварање, може да буде шанса за брже усвајање дигиталних видова учења и образовања.

Важно је да имате у виду ове трендове приликом избора својих будућих занимања, али и да останете вјерни и досљедни себи и својим интересовањима. То није нимало лако, али сам сигуран да сте током средњошколског образовања стекли знања које ће вам уз савјете родитеља и пријатеља помоћи у томе.

Желим вам пуно здравља и успјеха у наставку живота, да својим радом и животом учините поносним своје родитеље, свој Соколац и Романију.

Начелник општине Соколац
Милован Бјелица