Традиционална манифестација “Принципови дани у Источном Новом Сарајеву” одржаће се у периоду од 24. до 30. јуна 2021. године, саопштено је из општине Источно Ново Сарајево.

Манифестација “Принципови дани” у Источном Новом Сарајеву биће отворена у четвртак, 24. јуна, отварањем трећег сазива ликовне колоније “Бели Вук” у Природном амфитеатру на Тврдимићима.

У петак,25. јуна, одржаће се промоција збирке пјесама “Источник” аутора Невене Милосављевић. Промоција је заказана за 18 часова у Културном центру Источно Ново Сарајево, док је за суботу, 26. јуна, у истом термину, најављена промоција књиге “Ничији војници” аутора Жељка Пантелића.

У недељу, 27. јуна, у Културном центру Источно Ново Сарајево са почетком у 20 часова одиграће се монодрама “Песник за песнике”, ауторски пројекат Ивана Перковића.

За понедељак, 28. јуна, најављено је полагање цвијећа на гроб Гаврила Принципа у Сарајеву, као и на споменик у Источном Новом Сарајеву. Истог дана у 18.30 часова биће отворена изложба “Издавачка дјелатност Матичне библиотеке Источно Сарајево 1997-2021”, док је за 19 часова заказана свечана академија о 25 година Матичне библиотеке.

У уторак, 29. јуна, са почетком у 20 часова, одржаће се цјеловечерњи концерт музичког састава “Фенечки бисери”.

У оквиру ове манифестације биће одржана и “Конференција беба”, која је планирана за сриједу, 30. јуна, на Тргу Репулике Србије са почетком у 18. часова.