На подручју општине Соколац завршена је реконструкција дијела десет киловолтног далековода Каљина, у дужини од 30 километара и постављено 70 нових стубова, рекао је Срни управник електродистрибутивне радне јединице Соколац Срђан Кнежевић.

Он је нагласио да је уз реконструцију далековода прокресана коплетна траса у дужини од 50 километара.

„Завршени су радови на предвиђених 30 километара далековода Каљина, од Сокоца до Путосела, а на преосталих двадесетак километара радови ће бити завршени у августу, према договору са власницима парцела, након што се заврши кошевина траве и пољски радови у селима кроз које далековод пролази“, навео је Кнежевић.

Према његовим ријечима, упоредо са замјеном далеководних стубова рађен је и раскрес/прокрес растиња/ на траси од 50 километара.

Он је захвалио за стрпљење и разумијевање потрошачима који се снабдбијевају са далековода Каљина, који су због радова двадесетак дана остајали без струје од 7.00 до 15.00 часова, а понекада и до 19.00 часова.

Кнежевић је нагласио да је велики дио посла завршен јер више неће долазити до честих прекида у електроснабдијевању на овом десет киловолтном далеководу укупне дужине око 117 километра, који највећим дијелом пролази кроз шумовите предјеле и у зимском периоду тешко приступачне.

„Настојимо да отклонимо све препреке у редовном електроснабдијевању потрошача на подручју општине Соколац и идемо даље. У јулу почињу радови на реконструкцији дијела далековода Унис“, најавио је управник радне јединице Соколац.

Електродистрибутивна радна јединица Соколац, дјелује у оквиру предузећа „Електродистрибуција“ Пале.